Om oss

Affisch från den första föreställningen på Barnens Scen.

Barnens scen är en ideell förening som arrangerar barnkultur.

Verksamheten påbörjades med en färgsprakande invigningsföreställning i april 1994.

Allt från teater, cirkus, dans, film, musik och litteratur till vuxenföreläsningar och workshops visas här hos oss. Målsättningen är att:

“presentera barn- och ungdomskultur av hög kvalitet och skiftande slag.”

– Ur föreningens stadgar.

Vi vill ligga i framkanten när det gäller utvecklingen av nya spännande grepp inom barnkultur. Vi nöjer oss därför inte med att bara erbjuda vår publik akter av lokala aktörer, utan besöker även våra grannländers festivaler och bjuder in dem för gästspel. Arrangemangen vänder sig till alla barn, unga och deras vuxna, oavsett om man går på förskolan, skolan, skolbarnomsorg, familjedaghem eller är hemma. Till Barnens scen är alla välkomna!

Vi finns i Malmö Folkets Park och har verksamhet under vardagar och helger under hela året.

Vårt program utkommer tre gånger per år, vår, sommar och höst. I det ryms vår egen verksamhet men också de aktiviteter och arrangemang som andra barnkulturgrupper och föreningar arrangerar själva eller i samarbete med oss.

Vill Du ha ett säsongsprogram, har Du frågor eller förslag på verksamhet, kontakta oss på telefon 040-709 91 eller mejl: info(at)barnensscen.se

Vill du komma och gästspela eller hyra lokalen så titta också på vår speciella sida med mer utförlig teknisk information och hyresvillkor för vårt hus.

Medlemskap

Om Du vill stödja Barnens scen och engagera dig i vår verksamhet, bli medlem!

Enskilt medlemskap kostar 50 kr. Ideella föreningar kan också teckna medlemskap till en kostnad av 500 kronor per år. Medlemskap i Barnens scen ger fritt tillträde till kurser/workshops som arrangeras av oss. OBS! Det finns fler som arrangerar kurser hos oss och då gäller inte vårt medlemskort.

Sätt in pengarna på bankgiro: 5427-7918, märk talongen “medlemskap”. Glöm inte att uppge namn och adress. Om du tecknar organisationsmedlemsskap; ange organisationsnummer. Du kan även betala din medlemsavgift i samband med kurser och workshops som arrangeras av oss.

Nästa årsmöte: 2023-04-27 kl 10:00 – i caféet på Barnens scen

Samarbetspartners och bidragsgivare

I vårt hus finns också:

Memory Wax

Memory Wax är ett Malmöbaserat danskompani med ett starkt visuellt uttryck och ett avskalat, teatralt rörelsespråk.

Memory Wax har skapat ett flertal verk för barn, ungdom och vuxna. Verken har presenterats lokalt, nationellt och internationellt.

Mer information om Memory Wax finns på http://memorywax.com

Obanteatern

Obanteatern är en spännande, turnérande grupp.
De spelar alltid fysiska och ofta musikaliska föreställningar för alla mellan 3 och 103 år.

Alla Obanteaterns föreställningar har visats på Barnens scen och nu har de även sitt kontor hos oss. Man kan läsa mer om Obanteatern på www.obanteatern.se eller ringa dem på 040-30 65 70 .

Fri Scenkonst

AnnaKarin och Rolf Sersam är väl kända som aktörer i Malmö Folkets park ända sedan innan Barnens Scen fanns och kunde bli deras hemmascen! De blandar ofta olika uttrycksformer som mim, dockspel, berättande och levande musik i sin teaterkonst.

Deras egen hemsida har adress: www.annakarinsersam.se/

Malmö Cirkusskola

Vill du bli clown? Eller göra konster i trapets? Jonglera och cykla enhjuling? På Malmö Cirkusskola kan du lära dig det och många andra cirkuskonster.

Malmö Cirkusskola bedrev sin dagliga kursverksamhet i vårt hus från 1985 till 2016. Numera har de egna och bättre lämpade lokaler för sin kursverksamhet. Till Barnens Scen kommer de alltjämt kontinuerligt, men då med gästspel av färdiga föreställningar av och med sina elever & kursledare.

För information om kurser och anmälan se deras hemsida: www.malmocirkusskola.nu eller ring 040-29 28 17.