Musiktåget

Kom och sjung med oss på olika språk!

Syskonen Manuela och Lelo bjuder in till en musikstund med sångskatter från Europa, som till exempel den gamla Romska barnvisan Okotari jakatar som sjungits i generationer i familjen Nika. Orden betyder ”härifrån och dit” och det är vad denna konsert bjuder på – en musikresa med hisnande energisk musik som inbjuder till fest, sång och dans men också lugn och vila. Tillsammans med barnen sjunger musikerna på danska, romska, serbiska, rumänska och svenska.

';

Genre: Konsert

Målgrupp: Från 4 år

Längd: 30 min

Medverkande: Manuela Nika, fiol & sång
Lelo Nika Jr: dragspel

Manuela Nika har studerat klassisk och folkmusik på Musikhögskolan i Malmö. Manuela har deltagit i massa olika projekt och turnerat i hela Norden och en stor del i Europa. 2014-2015 var Manuela anställd på Moomsteatern som skådespelare och violinist. Manuela rör sig mellan klassisk, svensk folklore och traditionell balkan musik ifrån Rumänien och Serbien.

Lelo Nika Jr representerade Sverige i Dragspelsvärldsmästerskapen 2012. År 2017 var Lelo anställd på Folk Operan i Stockholm, (Förklädd Gud). Mycket respekterad dragspelare i den romska musikvärlden och rör sig med stor virtuositet mellan jazz, romsk folklore och världsmusik utan att förlora sin personliga stämpel på sin musik.

OBS. Evenemanget är en del av vårt samarbete med Malmö Folkets park och framförs utomhus på Lilla scenen vid Parktorget.

2023-07-25 kl 13:00, biljettpris 0 kr Till bokning