Flyttfåglarna

BonNoir Trio tar med publiken på en lång flygresa till Västafrika, på starka vingar. Här möter de jägaren, som måste förvandla sitt vapen till ett musikinstrument, som därefter kan förvandla smärta till glädje.

Sedan 2016 har BonNoir Trio spelat för barn och vuxna hemma och utomlands. De hämtar inspiration i traditionell musik från Västafrika, Blues och Jazz. Musiken är öppen, groovy och lyrisk - musik, med gott om utrymme för improvisation och ögonblickets magi. 2022 släppte trion albumet MALA. Gruppen nominerades av Jazzdanmark för Barnens jazzpris 2022

';

Genre: Konsert

Målgrupp: Från 3 år

Medverkande: Katrine Suwalski: Sax, Fløjte, Vokal
Simon Winse: Flute Peule, N’Goni, Vokal
Ayi Solomon: Percussion, Vokal, Dans

Katrine Suwalski är jazzsaxofonist, ledare för orkestern Another World, Katrine Suwalski Group, co-leader Rhythm & Wind och BonNoir Trio. Hon har släppt åtta cd-skivor under eget namn, bland annat barn-cd:n Trommetroldens Sange. Hennes musik uppmärksammas nu även i Afrika, där hon har turnerat flera gånger.

Simon Winse kommer från Burkina Faso men bor i Paris, där han leder sin egen grupp Dangada. Medledare BonNoir Trio.
Han spelar det traditionella stråkinstrumentet N'goni (i kora-familjen) och bambuflöjten Flute Peule. Han har 2018 släppt en CD: Dangada.
Simon spelar också teater över hela världen med skådespelaren Etienne Minoungou

Ayi Solomon växte upp i Ghana, men har bott i Danmark de senaste 30 åren, där har han etablerat sig som en av de mest anlitade jazz- och världsmusikerna i Danmark. Han är känd från samarbeten med Palle Mikkelborg, New Jungle Orchestra, Another World och många andra.

OBS. Evenemanget är en del av vårt samarbete med Malmö Folkets park och framförs utomhus på Lilla scenen vid Parktorget.

2023-06-22 kl 13:00, biljettpris 0 kr Till bokning