Boka biljetter här.

Respect

2023-08-29 kl 19:00

En hiphop-föreställning om att få och ge respekt.

Följ med i denna dynamiska dans och musikföreställning där sex artister från olika bakgrunder navigerar genom sin väg med att existera som individer och kollektivt, där respekt i olika uttryck är strävan. Detta är en tvärkulturell fusion där hiphopens element och värderingar smälter samman med det Samiska arvet - det visar på rörelsens universalitet som en form av uttryck. Breakdance och traditionella samiska danselement kan smälta samman för att skapa fängslande uttryck som blandar dynamiska rörelser. Samisk traditionell jojk, instrument, och beatbox/hiphop kan gå samman för att skapa spår som resonerar med både gamla och moderna influenser.
Längs vägen möter de varandra i olika situationer som kräver en kombination av kommunikation, utforskande av sig själv och andra och en vilja att omfamna mångfald. Hur visar vi förståelse? Vad betyder respekt för dig och för andra? Hur uttrycker och förhåller vi oss till varandra, samhället och kulturer?
Med denna föreställning vill vi också nå fler ungdomar och barn som i sin vardag inte har en tydlig, enkel kontakt med kultur och konstuttryck. Genom att kombinera kraften i dans, musik och berättande förmedlar denna show effektivt begreppet respekt till
barn på ett underhållande och minnesvärt sätt. Den ger dem värdefulla lärdomar som de kan ta med sig i sina vardagliga interaktioner.

Fria biljetter! Först till kvarn gäller - boka!

Medverkande: Ola Stinnerbom, Maurizio Addone, Philip Nordström, Viktoriia Lie, Arturo Molina, Danielito Rojas
Teknik & Ljus: Claes Gullberg
Kostym: Kaycee Bach

Konstnärlig ledare: Kim Bøytler
Producent: Kim Bøytler
Assisterande producent: Jacqueline Sandnes
Regi: Niels "Storm" Robitzky
Koreografi: Niels "Storm" Robitzky, Lydia Gelang
Dramaturg: Sally O'Neill 
Musik & Komposition: Maurizio Addone, Ola Stinnerbom, Philip Nordström

Biljettpris: 35 kr

Privat Företag


Info: – Hur vi behandlar dina personuppgfter