Boka biljetter här.

Antologia

2022-11-06 kl 17:00

Jordi Bertran, internationellt känd som en av marionettisternas mästare, presenterar en föreställning i sju musik- och teaterscener där rörelse, suggestiva detaljer och naturliga gester skapar en hypnotisk magnetism som fängslar betraktaren.

”Antologi” är Jordi Bertrans debutverk från 1987 och är alltjämt en del av hans repertoar som sedan över trettio år vunnit fina utmärkelser på alla kontinenter. Föreställningens scener följer i kabaré-form en sekvens som kombinerar rytmen i showen med den känslomässiga utvecklingen hos var och en av karaktärerna som återskapats av dockspelaren, som – via tunna strängar – ger liv till välkända, imaginära och anonyma karaktärer inspirerade av cirkus-, teater- eller kulturvärlden. Denna virtuosa föreställning är resultatet av många års arbete, med varje artikulation, gest eller motvikt studerad till perfektion för att säkerställa att karaktärerna som paraderar framför betraktaren – Louis Armstrong, Dalí, Pau Casals, Pep Bou, clownen Toti Tipon …-är så levande att de frammanar sköra små världar av såpbubblor, Dalis surrealism eller en hymn till fred av mästaren Casals. Sju marionetter, för de sju scener som återskapar detta unika universum. En show laddad med symbolik och vitalitet.

Medverkande: Jordi Bertran

Author, director and interpretation:Jordi Bertran

Puppet creation:Jordi Bertran

Lighting and sound: Isabel Martínez
Costumes: Ma. Dolors Fernández
Photography: Areli Alarcón H.
Production: Companyia Jordi Bertran.

With the collaboration of:
Teia Moner, Toni Zafra, Pep Bou, Irene Montcada, Marceline and Silvestre, Josep Guerra, Marta Alemany, Joan Vinuesa, Jordi Pinar, and Axioma Teatro.
The show Anthology opened in 1987 at the Fira del Teatre al carrer de Tàrrega.

Biljettpris: 50 kr

Privat Företag


Info: – Hur vi behandlar dina personuppgfter